top of page

Martine

Jouw wereld en mijn eigen wereld mooier maken, al is het maar een beetje, dat is mijn doel als freelance schrijver. Iedereen op deze planeet bezit een steentje dat bijdraagt aan een fijner leven. Een fijner leven voor jezelf en voor de ander. Ik ben ervan overtuigd dat woorden en zinnen schrijven mijn steentje is.

Voor mij is het geschreven woord magisch. Het werkt bevrijdend, het werkt helend en bovenal, het maakt me onwijs gelukkig. En als ik er andere mensen mee kan raken, iets voor ze kan betekenen, dan is voor mij de cirkel rond.

Untitled%2520design%2520(1)_edited_edite
MARTINE VEENSTRA-18.jpg

Freelance tekstschrijver of freelance schrijver zijn, voor mij zat daar een wereld van verschil in. Het eerste zag ik vooral als iets heel zakelijks en het tweede als de vrijheid hebben om zelf te creëren. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo zwart/wit. Eigenlijk kunnen die twee werelden best samen vloeien en dat ben ik dan ook gaan doen met Martine Schrijft. Ik schrijf bijvoorbeeld webteksten, blogs en nieuwsbrieven voor bedrijven en je zou dat onder het kopje zakelijke teksten kunnen scharen. Dat is misschien uiteindelijk ook zo, maar ik gooi er graag een vleugje magie doorheen. Een mengelmoesje van speelsheid, humor, fantasie en emotie. Er zijn mensen die mijn schrijfwerk poëtisch noemen en dat is voor mij een ontzettend groot compliment. Een theelepeltje poëzie voeg ik dan ook graag toe aan dat mengelmoesje, dat geeft mij die vrijheid om te creëren, voor de klant. Ik schrijf dus zakelijke teksten én creatieve teksten, en die willen ook nog wel eens met elkaar verweven worden.

Tegelijkertijd heb ik het ook nodig om volledig vanuit mezelf en voor mezelf te creëren. Gedichten, korte verhalen, mijmeringen en poëzie. Dat deel ik op mijn blog en Instagram. En momenteel ben ik een boek aan het schrijven over de zoektocht naar een 'thuis'. Wat is 'thuis' en waar vind ik het?

Die twee dingen, freelance tekstschrijver en freelance schrijver zijn, houden mij in balans. Dat ik mijn leven zo kan indelen met dit werk is een groot geschenk en iets waar ik jarenlang naartoe gewerkt heb. Toen ik in 2013 stopte met mijn studie kwam ik een zwart gat terecht van niet weten wat ik wilde in het leven. Daar ben ik gelukkig uitgekomen en als je nieuwsgierig bent naar hoe en wat: ik heb er deze blog over geschreven.

Waar woorden verbinden

Ik streef ernaar bewust en met aandacht te leven en het kleine te waarderen en geluksmomentjes te verzamelen. Dit voer ik door in mijn werk en breng dat ook graag over op jou. Dat zie je terug op mijn blog en Instagram. Maar ik kan bijvoorbeeld ook heel gelukkig worden van een webshop waarin je kunt zien én voelen dat er met zorg en aandacht gewerkt is aan de producten, maar vooral aan de teksten! Ieder woord is zorgvuldig gekozen en zelfs elk product is voorzien van een unieke, originele producttekst. Kijk, daar spreekt de liefde! Geef mij daar maar meer van en laat mij dat maar maken.

Ik heb dromen, dingen die ik wil bereiken met mijn schrijfwerk. Een boek publiceren bijvoorbeeld en artikelen schrijven voor een fysiek magazine, webteksten (en dan vooral productteksten) schrijven voor bijvoorbeeld Sprinklr en een kleine poëzie webwinkel hebben. Maar bovenal droom ik ervan mensen te verbinden met woorden, zinnen en verhalen.

Soms blijven dromen dromen, maar ik ben vastberaden elke dag een stap te zetten richting die dromen. En wie weet komen ze uit, misschien wel sneller dan je zou denken! Ik ben er in ieder geval klaar voor.

MARTINE VEENSTRA-39.jpg

Martine in een notendop: geboren in 1990, houdt van MJ, woont in een huisje naast het bos, is gek op verhalen, verslindt boeken, praat met katten, drinkt graag een bodempje rokerige whisky, is dol op fantasy en zit graag met de handen in de aarde.

Ik noem mijzelf ook wel een avontuurlijke huismus - ik hou van op avontuur gaan, grote en kleine, maar zit net zo graag thuis opgerold op de bank onder een kleedje.

bottom of page