Genomineerd voor de Liebster Award 2018Hoe leuk is dit?! Ik ben genomineerd voor de Liebster Award 2018 door de leuke Sarah Bierens. Woehoe! Wat dat precies is en wat ik ervoor moet doen? Dat lees je in de blog.


De Liebster Award

De Liebster Award is bedoeld om (vooral) veel liefde uit te delen en bloggers onder de aandacht te brengen. Hen een kans te geven om te groeien en nieuwe lezers te inspireren. Ik vind het een leuk initiatief en voel me mega vereerd, want een nominatie betekent dat er waardering voor jouw blog geuit wordt. Met mijn schamele welgetelde (nu) 9 blogposts vind ik het dan ook erg tof dat Sarah mij genomineerd heeft. Bedankt Sarah!


Wat moet ik ervoor doen?

Om deel te nemen moet ik 10 vragen beantwoorden die Sarah mij gesteld heeft. Super leuk! Dan nomineer ik 5 (max 10) andere bloggers (die ik tof vind/die mij inspireren) en bedenk 10 vragen die zij vervolgens weer mogen beantwoorden.


De vragen

Maar eerst de vragen aan mij. Here I go!


Wat zijn voor jou belangrijke waarden?

Simpel: dat je een ieder respecteert en in hun waarde laat. Vel geen oordeel over een ander en wees eerlijk en trouw naar elkaar. Oké, dat is uiteindelijk best een mondvol.


Waarom schrijf je blogs?

Omdat er simpelweg zoveel woorden en zinnen in mijn hoofd zitten die verwoede pogingen doen om als eerste eruit te komen, dat het explodeert als ik het niet omzet naar blogs. Of gedichten of verhalen, wat er maar uit die brei van woorden komt.


Waar gaan jouw blogs over?

Ik heb nog niet mijn (zoals ze dat noemen) 'niche' hierin ontdekt. Ik schrijf over het leven van alle dag, het kleine geluk, maar ook over boeken en mijn avonturen van het ondernemerschap. Over best veel dus, maar ik heb in ieder geval wel duidelijk in beeld waar ik NIET over wil schrijven. Ook wel handig om te weten!


Welke onvergetelijke reis heb je gemaakt?

Oohh yesss, nu mag ik hier weer heerlijk over vertellen! Mijn onvergetelijk reis die ik gemaakt heb is de huwelijksreis naar Ierland met MJ. Het land is prachtig, de ongerepte natuur, de vriendelijke mensen, het heerlijke accent. We hebben zoveel mooie dingen gezien en leuke, hilarische avonturen beleefd. Oh, als ik alleen maar het woord Ierland hoor of lees gaat mijn hart sneller kloppen, gaan mijn tenen van opwinding wiebelen en luister of lees ik gretig. Je zou kunnen zeggen dat ik mijn hart verloren heb aan Ierland. Jep, crazy in love man!


Welke reis of bestemming staat er nog op je bucket-list?

Schotland! Met stipt op nummer 1. Omdat ik een ritje met de Zweinstein Express wil maken en Culloden wil bezoeken waar de laatste slag van de oorlog in 1746 heeft plaatsgevonden, waardoor de clans van de Highlanders (helaas) uitgeroeid zijn (jep, ik lees en kijk Outlander, zou je ook moeten doen!).


Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

Stinkend rijk worden als freelance tekstschrijver. Nee grapje. Ik zei laatst nog tegen mezelf: ik zou geld belangrijker moeten vinden. Ik vind dat namelijk dus niet. Maar wat ik wel belangrijk vind is mezelf ontwikkelen. Groeien met Martine Schrijft, investeren in mijn expertises. En dat kost geld. Dus of ik het nou leuk/belangrijk vind of niet: ik heb het nodig. Daarom heb ik ook gelijk maar de cursus Worthit gevold van C. Academy, een cursus waarin je leert je tarieven te bepalen voor je diensten, jezelf op waarde te schatten en nog veel meer. En ja, dat was totally worth it!


Maar goed, dat dus en als ik naar de toekomst kijk zie ik MJ (jeeehh) en een boek dat ik zelf geschreven heb. En ik hoop gewoon dat ik een beter mens mag worden. That's all I'm wishing for. Oh wacht, een mooi huisje zou ook wel fijn zijn... en een mini MJ of mini Martine rondhuppelend zie ik ook wel voor me en...


Wat is jouw favoriete moment van de dag?

Wanneer ik thuis kom, mijn fiets tegen het huis aanzet en er twee harde bonken klinken, omdat de twee katten (BO & Mike) dan vol enthousiasme op de vensterbank zijn gesprongen (en ze dus in hun enthousiasme de afstand altijd verkeerd inschatten en ze met hun kop tegen de ruit opvliegen).


Wat of wie maakt je altijd aan het lachen?

MJ, daarom ben ik ook met hem getrouwd. Ja, altijd kan hij me aan het lachen maken. Zelf als ik ontzettend kwaad op hem ben (gruwelijk irritant trouwens) en wanneer ik me niet chill voel weet hij uiteindelijk altijd een lach op mijn gezicht te toveren. Hij is echt fantastisch hoor!


Wat is geluk voor jou?

Een lach, een blik, een aanraking, een waarneming, een gevoel, een zicht, een geluid.


Welke gelukstips wil je aan anderen meegeven?

Wat ik hierboven als mijn geluk omschrijf, geef ik jullie als tip mee. Wees eens wat bewuster van wat je om je heen ziet, hoort en voelt. Die kleine dingen zijn juist miljoenen waard.


Lekker cliché, maar wees jezelf en houd van jezelf. Er zijn al zoveel anderen! Doe wat goed voor je voelt en geef tegelijkertijd om de ander. Vind je balans daarin. En plan minimaal 1x per week tijd in waarin je helemaal niets hoeft. Doe dan helemaal niets, behalve wat lummelen in huis of wandelen (zonder telefoon om foto's te maken of dat voor andere afleiding zorgt). Lummelen en je vervelen schijnt namelijk heel goed voor je te zijn (uit het boek: 'Een pleidooi voor verveling', binnenkort deel ik een recensie met je). Het prikkelt je creativiteit en dat is wat je nodig hebt. Doen dus!


De 7 bloggers die ik nomineer voor de Liebser Award:


Ik ben Martje - omdat Martje een heerlijke schrijfstijl heeft en haar blogtitels me altijd nieuwsgierig maken en/of aan het lachen

Schitterend leven - omdat Aleid met haar blogs me tot nadenken zet over het leven

Expeditie Kram - omdat reizen heerlijk is en Liv en Gracia fantastische plekken bezoeken en fijne kampeertips geven

Awkward Duckling - omdat ik graag groener en bewuster wil leven en Tessa daar blogs over schrijft met tips die heel simpel toe te passen zijn

Schoonschrift - omdat ik bij Heleen terecht kan voor hele goede schrijftips, voor fictie en non-fictie en haar blogs me altijd even laten wegdwalen

BlogBosses - omdat er nog van alles te leren valt over goede blogs schrijven

Tan Schrijft - omdat ik het super stoer vind dat Tan haar hart heeft gevolgd, naar Spanje is verhuisd en op haar blog schrijft over haar zoektocht naar zelfliefde (en ik daar wel wat van kan leren)

Mijn vragen voor jullie:

  • Waarom blog jij?

  • Wat is de boodschap die jij met je blogs wilt overbrengen?

  • Als je moest kiezen tussen geen laptop of geen telefoon meer, wat zou je kiezen?

  • Wat maakt jou jou?

  • Wat is de wijze les die je afgelopen jaar geleerd hebt?

  • Hoe reageer je als iemand jou (of iemand anders) oneerlijk behandeld?

  • Stel dat geld geen rol speelt, waar zou jij je op dit moment bevinden (een plek of een bepaald punt in je leven)?

  • Wat is het meest avontuurlijke wat je ooit in je leven hebt gedaan?

  • Zijn er dingen die je eigenlijk weg zou moeten gooien, maar waar je geen afscheid van kan nemen? Zo ja, wat?

  • Op welk seizoen lijk jij het meest?

Dat zijn ze. Succes en blogse dames! Oh, de regels van de Liebster Award vind je hier.


Coverfoto: Ninamaakt

© 2018 by Martine Veenstra-Modderman

-

-