Mijn persoonlijk verhaal: InleidingOpeens zie ik het licht. Zo fel en zo stralend dat ik hetgeen wat moet gebeuren helder voor ogen zie:


'Grab all of your pain in life together and use it for something good. Do not waste what made who you are.'

Ik besluit: nu is het genoeg geweest. Ik wil lichter leven en niet meer bij bijna alles wat ik doe pijn voelen en herinnert worden aan alle nare gebeurtenissen. Het is klaar! Maar het zomaar opzij zetten lukte mij niet in alle afgelopen jaren. Erover praten met mensen, therapie, tijd nemen om te helen, gebeurtenissen opschrijven, het werkte allemaal even, maar de pijn kwam in alle hevigheid weer terug. Misschien steeds ietsjes meer afgezwakt, maar pijn doet het nog. Ik kan het niet loslaten.


En nu denk ik op dit heldere moment: waarom grijp ik alle sh*t niet gewoon bij elkaar, omarm het met al mijn kracht en spring ermee in het diepe? Zodat ik het kan gebruiken voor iets goeds en het om kan zetten tot iets positiefs? Op het moment dat ik dit denk, gebeurt er iets magisch. De puzzelstukjes beginnen langzaam, één voor één, op z'n plek te vallen. Ik voel me lichter worden en mijn lijf hunkert naar het sprankje bevrijding dat zich in mij ontspruit. YES, het mag eruit!


Belemmeringen met Martine Schrijft

Ik mis namelijk iets met Martine Schrijft. Ik schrijf veel over mijn leven en avonturen, in blogs, op Instagram en met gedichten. Toch heb ik altijd een belemmering gevoeld, omdat er veel dingen zijn waar ik niet goed over durfde te praten. Nare dingen die je alleen weet als je me persoonlijk goed kent.


Mijn verhaal delen

Dus ik ga het met je delen. Voor mijn gevoel is dat de eerste stap op de weg die ik wil gaan volgen om Martine Schrijft naar een nieuwe level te tillen. Wat ik er allemaal mee wil gaan doen weet ik nog niet zeker. Er zitten een aantal plannetjes in mijn hoofd. Dat ik er andere mensen, gelijkgestemden, ermee wil bereiken en helpen is één ding wat ik wel zeker weet.


De kracht van persoonlijk zijn

Ondernemers, bloggers, of wie dan ook maar inspireren en stimuleren hun echte unieke verhaal ook te vertellen, dat lijkt me heel vet! Ik vind het namelijk heel krachtig als iemand zich persoonlijk en kwetsbaar durft op te stellen. Een mooi voorbeeld daarin vind ik Demi de Vries. Zij heeft een Instagramaccount opgezet, @leefinhetkwadraat, waarin ze vertelt over de periode tijdens en na haar burn-out. Ze geeft tips, deelt ervaringen en biedt Tea-Talks aan waarin je met haar in gesprek kunt gaan over dit onderwerp (of waar je ook maar over wilt praten). Ze heeft zelfs een Instagramcursus opgezet over zijn wie je bent. Ik vind dit enorm inspirerend. Demi heeft iets negatiefs omgezet naar iets positiefs. Ze gebruikt haar pijn om andere mensen te helpen. Super tof toch?! Precies wat ik ook graag zou willen doen!


Mijn persoonlijk verhaal in 4 delen

Daarom vertel ik je eerst mijn verhaal. Voordat ik begin wil ik eerst een aantal dingen duidelijk uitspreken. Wat ik je ga vertellen is ontzettend persoonlijk (uiteraard geheel mijn eigen keuze) en wordt vertelt vanuit mijn perspectief. Dit is hoe ik het heb meegemaakt en hoe ik het heb ervaren. Ik wil niemand zwart maken of in een kwaad daglicht zetten en uit veiligheid (voor anderen, maar ook voor mezelf) zal ik met bepaalde dingen niet in details treden en ook geen namen noemen. Ik ben mij ervan bewust dat dit eventuele gevolgen met zich mee kan brengen.


De gebeurtenissen die een flinke impact op mijn leven hebben gehad, heb ik opgedeeld in 4 stukken. Jep, in 4, want het is zoveel dat ik er eigenlijk wel een boek over zou kunnen schrijven (hm, goed idee misschien).


Deel 1: Gescheiden ouders

Deel 2: Zonder moeder verder

Deel 3: Trauma

Deel 4: Verslaving van mijn vader


Zoals je ziet heb ik de onderwerpen al genoemd, zo weet je een beetje wat je kunt verwachten.


Pfoe, de stap is gezet. Ik geef je een stukje van mijn ziel. Ik vind het mega spannend, maar heb wel het gevoel dat het goed is!


Mocht je willen reageren, dan kan dat natuurlijk in een reactie hieronder. Wil je niet dat anderen het zien, dan raad ik je aan gebruik te maken van de chat of mij een mailtje te sturen via info@martineschrijft.nl.

© 2018 by Martine Veenstra-Modderman

-

-